07/08/23

Ivan Carreira: "hem d'arribar al 65% de la recollida selectiva per motius mediambientals i de sostenibilitat però també econòmics"

El regidor del Bloc Olesà-CUP, Ivan Carreira, és el 7è tinent d'alcalde  i regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat. 

Image
Ivan Carreira, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat

Iván Carreira inicia el mandat 2023-2027 com a regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat amb l'experiència que li dona un segon mandat com a responable d'aquesta àrea. En l'anterior mandat, Carreira (Bloc Olesà-CUP) va portar les regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat i també d’Espai Públic i Equipaments, aquesta darrera ara en mans de Raül Asensio (ERC). Per als propers quatre anys, un dels reptes que es planteja és millorar la gestió dels residus amb el nou contracte de recollida d’escombraries i neteja viària que s'està preparant (per aplicar a partir del setembre de 2024) i el desenvolupament del Pla de prevenció de residus, aprovat recentment.

El regidor ha fet un balanç positiu de la gestió feta, el mandat anterior, a la regidoria d'Espai Públic, ja que, afirma, "hem pogut fer accions que han permès millorar el manteniment de la ciutat o estudis sobre aprofitament energètic a totes les teulades del municipi, entre d’altres". Carreira ha posat en valor la feina realitzada per la Brigada Municipal, durant la pandèmia, quan van fer intensos treballs de neteja i desinfecció, com en general al llarg de tot el mandat, abordant actuacions de reforma, millora i manteniment dels diferents barris i donant servei i suport a les moltes activitats que es fan a Olesa. Segons Carreira, "la Brigada Municipal es deixa la pell per a que tot funcioni correctament".

Audio file

Per al futur immediat, un dels reptes és la millora de la gestió dels residus a través del contracte de recollida d’escombraries i neteja viària que s’ha de renovar al setembre de l’any vinent, i que es va començar a preparar el passat mandat conjnuntament amb la reta de forces polítiques. Entre els objectius del nou contracte hi ha l’increment de la recollida selectiva, ara per sota de la mitjana de Catalunya. El darrer mandat es van fer tots els treballs previs i ara s’està enllestint el plec de clàusules del nou contracte, que estarà vigent del 2024 al 2032.  "Els estàndars ens marquen que hem d'arribar al 65% de la recollida selectiva, però ara estem molt lluny, ja que estem en un 37,4%. Tenim molt a millorar i hem de fer-ho per motius mediambientals i de sostenibilitat però també econòmics, ja que si no aconseguim els objectius marcats, ens quedarem fora de moltes subvencions".

Audio file

Segons el regidor, amb el nou contracte hi haurà un canvi en el sistema de contenidors del municipi, així com en la recollida de la poda i de voluminosos. Alhora, es vol potenciar el sistema de recollida porta a porta de paper i cartró que es fa als comerços i millorar la neteja de contenidors: "per a fer-ho possible hem visitat molts municipis per conèixer la seva experiència en recollida d'escombraries; hem conegut els seus encerts i errors, per a densenvolupar el nostre model".   

Audio file

Altres objectius per al mandat són potenciar el Parc Rural del Montserrat, treballar pel compliment de la Llei de benestar animal o impulsar projectes de restauració ecològica i de renaturalització de rieres, entre d’altres. 

Audio file

Una de les feina que va desenvolupar la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat durant el mandat anterior va ser l'impuls per a la creació de comunitats energètiques, un projecte que ara passa a dependre de la nova regidoria d’Aigua i Energia. 

Segon mandat com a regidor del Bloc Olesà-CUP

Projectista industrial mecànic de formació, Ivan Carreira ha treballat a empreses dedicades a l’obra civil col·laborant en dissenys de ponts atirantats i superestructures i a enginyeries. Des de fa un temps, ha creat la seva pròpia enginyeria dedicada al disseny i fabricació de maquinaria especial, disseny de producte i robòtica.

Nascut al barri de Poble Nou de Barcelona el 19 de novembre de 1972, va viure al barri barceloní fins que la gentrificació, l’augment desorbitat dels preus dels pisos i la transformació del barri cap a un model encarat al turisme va fer que, amb la parella, decidissin establir-se a Olesa, primer al barri dels Closos i poc després al Nucli Antic, del que se sent orgullós de pertànyer.

És regidor a l'Ajuntament d'Olesa des de l'octubre de 2020, quan va assumir les regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat i Espai Públic i Equipaments en substitució d'Eva Creus. Actualment és regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat.