Promoció de la salut

Caminada Fem Salut Olesa

El Departament de Salut Pública organitza activitats de promoció de la salut amb l’objectiu de promoure hàbits i estils de vida saludables. Són activitats pensades per realitzar-les al llarg de la vida i planificades i vinculades amb l’actual Pla Local de Salut 2019-2023. Els projectes que actualment estan actius són:

  • Salut escolar: accions coordinades entre el Departament de Salut Pública i CAP Olesa amb els infants i joves escolaritzats al municipi. Es duu a terme el programa de salut bucodental i el compliment del calendari de vacunacions sistemàtiques.
  • Olesa, Fem Salut: Programa de caminades per l’entorn urbà i natural, txikung, ioga maternitat i cursos de salut emocional.
  • Tallers i activitats adreçades als centres eductius de primària i secundària per promoure el benestar emocional i físic i hàbits d’alimentació saludable.
  • Grup de treball de Salut Mental, que té per objectius dissenyar accions per sensibilitzar i trencar l’estigma en salut mental.
  • Suport a les famílies: activitats i tallers relacionats amb la criança positiva i la promoció de la lactància materna.
  • Salut comunitària i prescripció social: Programa coordinat amb CAP Olesa per donar suport i facilitar la prescripció social; mecanisme formal perquè l’atenció primària proporcioni alternatives no sanitàries a pacients amb símptomes lleus o moderats relacionats amb malestars de la vida.
  • Entorn urbà i salut (Voltem Olesa): Té per objectiu la creació de rutes saludables que promoguin l’ús de l’espai públic, la pràctica d’hàbits saludables i accessibles en l’entorn urbà i natural.

 

Inscripcions

Per internet a Vivetix: Eventos de Departament de Salut Pública - Ajuntament d'Olesa ▷ Consigue tus entradas ahora (vivetix.com)

Per correu electrònic: salutpublica@olesademontserrat.cat

Per telèfon: 93 778 00 50 – Ext. 4032

Caminades entorn urbà (Voltem Olesa)

El projecte “Voltem Olesa” promou rutes aptes per a tothom, és a dir, per a persones actives físicament però també per a aquelles que tenen problemes de salut o de mobilitat. Per aquest motiu s'adapten a diferents necessitats i als col·lectius de la gent gran, els infants i el jovent. 

L’Ajuntament organitza sortides per les rutes cada dimarts, a les 9.30 h, amb punt de partida a la plaça de Fèlix Figueras i Agaray, davant l'Ajuntament. No s’ha de fer inscripció.

Tríptic Voltem Olesa en pdf

       Amb el suport de:

logo PRTRfinançat

Caminades entorn natural

No cal inscripció prèvia. Cada dijous.

Punt de trobada: davant de l'Ajuntament d'Olesa de ontserrat a les 9:15 h.

Cal portar roba i calçat adients i aigua.

 

    Amb el suport de:

Txikung/ Qijong

Conjunt d’exercicis que formen part de l’escola del moviment del qi d’inspiració meditativa. Els exercicis de txikung, permeten de conservar la salut, estimular la vitalitat i perllongar la longevitat. Cal portar roba i calçat còmodes.

Mateix calendari que el curs escolar. 

SESSIONS DE MATI a l'ESCORXADOR:

Cada dilluns i dimecres en sessions de 2 grups:

  • 1er grup: 9:15 a 10:15 hores. TANCAT
  • 2n grup: 10:30 a 11:30 hores. OBERTES inscripcions

SESSIONS DE TARDA AL CASAL CÍVIC I COMUNITARI:

Cada dijous per la tarda de 16:00 h a 17:00 h

       Amb el suport de:

 

 

 

Ioga maternitat

Sessions de ioga per a dones embarassades i/o amb nadons fins a 12 mesos amb l'objectiu de promoure el benestar, l'equilibri físic, mental i emocional.

Cal que porteu màrfega, roba còmode i un coixí. 

Inici temporada 2024: 8 de gener

Les sessions són els dilluns d’11:15 a 12:15h a l’Espai polivalent de la Llar d'infants Taitom (Avinguda de Francesc Macià, 191).

Salut emocional

Aprèn a gestionar les emocions, reaccions,actituds i pensaments per afrontar situacionsque es presenten al llarg de la vida.

Taller de 5 sessions semanals

 

Propera edició: Febrer i març 2024. 

Inscripcions: del 22 de gener al 2 de febrer de 2024

Vivetix salut emocional

o al telèfon 93 778 00 50 - ext. 4032

Places limitades