18/08/23

El "SAI a la Piscina" torna a promoure la igualtat i la inclusió en els espais públics

Aquest projecte és una manifestació tangible de la importància que el servei atorga a la inclusió i la normalització de la diversitat sexual i de gènere. Aquest projecte té un enfocament particularment juvenil, amb l'objectiu de connectar amb els joves i adolescents del municipi. 

Image
Una parella de joves acudeixen a l'estand del SAI a la Piscina Municipal d'Estiu

El Servei d'Assessorament Integral (SAI) és un programa que ofereix suport i assessorament a la comunitat LGTBIQ+ i les seves famílies de manera transversal. A part de muntar els punts liles i dur a terme activitats en centres educatius, aquest estiu, el SAI ha decidit estendre la seva presència a la piscina municipal d'Olesa de Montserrat.

"És molt satisfactori veure que les persones joves ens veuen com a aliades i busquen en nosaltres un suport confiable", assenyala Pol Rodríguez, Agent d'Igualtat de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat. "Mitjançant la nostra presència constant en els espais que ells també ocupen, establim un vincle de confiança que no es limita només a la informació que proporcionem. Ens veuen com a defensores dels seus drets i valors".

Audio file

Normalitzant el Respecte i la Inclusió

Una part crítica de la missió del SAI és fomentar la comprensió i el respecte per la diversitat. El projecte "SAI a la Piscina" busca fer precisament això, presentant-se com una oportunitat per a tothom d'interactuar i aprendre de manera lúdica i informal. Això s'aconsegueix estant present en entorns com la piscina, on els joves poden veure que la diversitat és una part inherent de la societat.

Rodríguez destaca que "el diàleg obert i les oportunitats d'interacció permeten que les persones inicialment contràries passin de posicions d'oposició o indiferència a un nivell de respecte i comprensió. Aquest canvi és vital per a la normalització de la diversitat i la promoció de drets igualitaris".

Audio file

El projecte "SAI a la Piscina" és una de les moltes iniciatives que l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha implementat per promoure la igualtat i l'acceptació. A través d'una mirada transversal, el SAI treballa en col·laboració amb altres departaments per assegurar-se que els drets i el respecte esdevinguin part integral de la vida quotidiana dels residents.