14/06/23

Olesa tanca la 15a edició del Projecte TEU amb la participació de 14 alumnes

Aquest programa educatiu possibilita a alumnes de 3r i 4t d’ESO desenvolupar hores lectives a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius com llars d’infants i escoles de primària i empreses.

Image
Grup de participants del 15è Projecte TEU

Aconseguir l’èxit escolar, que l’alumnat vulgui continuar els seus estudis i conèixer el món laboral són alguns dels objectius del Projecte TEU que desenvolupa, des de fa anys, l’Ajuntament d’Olesa conjuntament amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat i els centres de secundària del municipi. És un programa educatiu que possibilita que diferents alumnes de 3r i 4t d’ESO desenvolupin algunes hores del seu horari lectiu fora del centre, concretament a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius (llars d’infants i escoles de primària) i a empreses privades. Aquest dimecres al matí s’ha fet la cloenda del curs 2022-2023.

Aquest curs han finalitzat el Projecte TEU 14 d’alumnes de 3r i 4t d’ESO dels Instituts Daniel Blanxart, Creu de Saba i l’escola Daina Isard. Els alumnes han combinat les seves classes amb tasques en diferents centres col·laboradors que s’han adherit enguany al projecte. Enguany hi ha participat l’escola bressol Roda-Roda, les perruqueries Lali i Àfrica Oliveras, l’Eurotaller REMM Guitart, les escoles Mare de Déu de Montserrat i Sant Bernat, i diferents departaments municipals com Esports i el departament d’Espai Públic. 

A la cloenda de l’edició d’enguany del Projecte TEU la regidora d’Ensenyament, Lourdes Vallès, ha destacat que "aquest projecte aporta un seguit d'eines i recursos als estudiants per ajudar-los a prendre les decisions més encertades pel seu futur”. Vallès ha encoratjat totes les parts implicades, professors, alumnes, i famílies a continuar apostant per aquest projecte per on han passat prop de 150 alumnes en les seves 15 edicions.

Audio file

Àlex Sala, director de l'Institut Creu de Saba, com a representant dels directors i directores dels centres educatius, ha volgut "reconèixer a les institucions i persones que fan possible els 15 anys d'aquest projecte perquè suposa posar en comunicació el món educatiu amb el món laboral. És un projecte que té molt de sentit i que l'ha de fer molta més gent". Sala ha volgut destacar tres valors que són necessaris tant per tirar endavant el TEU com per triomfar en qualsevol feina: eficiència, flexibilitat i positivitat.

Audio file

També han fet la seva valoració del projecte els i les alumnes participants, manifestant la seva alegria per l'experiència viscuda i el tracte rebut per part dels mentors professionals.

Durant aquest acte de cloenda l'alumnat ha rebut un diploma que acredita la seva participació en el Projecte TEU. Aquesta iniciativa va néixer el curs 2008-2009 i és possible gràcies a un conveni de col·laboració que l'Ajuntament d'Olesa va signar amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat.