Image
Xavier Rota, BO-CUP

Sr. Xavier Rota i Boada

Bloc Olesà-CUP
Correu electrònic: rotabx@olesademontserrat.cat
Pertany al govern?:
Retribució: 7.645,05 € (de gener a juny); 8.169,28 € (de juny a desembre)

Nascut a Olesa de Montserrat el 13 d’abril de 1979, actualment és veí del barri del nucli antic.

És Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Diploma de Postgrau en gestió pública del patrimoni cultural local (en curs) i ha cursat estudis d’arxivística i gestió de documents.

Com a músic, és membre del duet Ballaveu i ha col·laborat amb el músic i compositor basc Kepa Junkera en els seus dos darrers discs (2017-2018). Des de l’any 2006 imparteix classes de cançó i polifonia tradicional i dansa catalana al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia.

Vinculat des de ben jove a diverses associacions de cultura popular, natura i patrimoni com el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, la coral de La Passió, el Correllengua o l'Esbart Olesà ha sigut membre fundador i president de L'Arrel Acció Cultural i de l'Associació Cultural La Festa dels Miquelets. És soci d’Òmnium Cultural i responsable de l'Arxiu Parroquial d'Olesa des de l'any 2002. Ha publicat una desena de treballs i llibres sobre història local, música, tradicions, patrimoni i memòria històrica.

Durant el mandat 2015-2019 va ser regidor de Cultura i Joventut a l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. En el mandat 2019-2023 va portar les regidories de Cultura i Memòria Històrica, Joventut i Llicències i Disciplina Urbanística. Actualment és regidor de Memòria Històrica, Patrimoni i Turisme. 

Documents relacionats