29/12/21

Una vuitantena d’infants rebran el seu regal de Reis gràcies a la campanya de recollida de joguines

Creu Roja del Baix Llobregat Nord, en col·laboració amb alumnes de l’Escola Povill, han aconseguit repartir més de 80 lots de joguines a famílies del municipi

Image
Lliurament a la Casa de cultura de joguines recollides amb col·laboració de la Creu Roja

Creu Roja del Baix Llobregat Nord va iniciar la campanya de recollida de joguines a particulars i empreses el passat novembre. Paral·lelament, i dins el marc dels projectes de Servei Comunitari que promou que l’alumnat de secundària posi les seves capacitats al servei de la comunitat, ha comptat per segon any consecutiu amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola Povill. Novament, l’entitat ha aconseguit que els grups de voluntaris s’impliquessin en totes les fases de la campanya: des de la recollida de diners als carrers i places del municipi, passant per la compra de les joguines seguint les premisses que promou Creu Roja (han de ser noves, no bèl·liques i no sexistes), fins a la seva entrega.

Ahir al matí es va fer el lliurament de lots a la Casa de Cultura i al Centre Cívic Sant Bernat, on es van acostar, vehiculades a través dels Serveis Socials d’Olesa, una vuitantena de famílies amb fills i filles d’entre 3 i 10 anys. En aquest sentit, Griselda Sanahuja, referent tècnica de Creu Roja del Baix Llobregat Nord, va destacar que enguany la campanya ha estat encara més exitosa ja que s’han pogut entregar entre tres i quatre joguines a cadascun dels infants.

Tota aquesta experiència ha servit als voluntaris per obtenir una altra visió d’aquest tipus d’accions solidàries. Adrià Fernández, un dels alumnes que ha participat, valora la campanya positivament: “Crec que tothom hauria de col·laborar en aquestes accions perquè són molt gratificants. No pots treure-li a un infant la il·lusió de tenir un regal aquestes festes”.

Un dels objectius d’aquesta col·laboració entre la Creu Roja del Baix Llobregat Nord i l’Escola Povill és que es visqui el voluntariat en primera persona, despertant el sentiment de gratitud quan s’ajuda sense demanar res a canvi. En aquest sentit, una altra alumna, la Xènia Ruano, opina que pot ser una col·laboració a mantenir més enllà de l’època escolar: “a l’escola podem recomanar el voluntariat a d’altres alumnes perquè s’animin fins i tot més enllà de l’època lectiva”.

La iniciativa permet que la màgica nit del 5 de Gener, els Reis puguin portar regals a totes les cases d’Olesa. Com assenyala Sanahuja: “Tots els alumnes del Povill, juntament amb els particulars i empreses que han col·laborat, han donat un cop de mà als Reis de l’Orient per fer arribar a tots els nens i nenes d’Olesa la il·lusió d’obrir una joguina”.