24/07/23

L’Ajuntament d’Olesa es reuneix amb l’Associació Industrial Olesa per continuar treballant per l’impuls de les empreses del municipi

El consistori olesà i l’Associació Industrial Olesa (ASINOL) es troben per continuar impulsant la col·laboració publico-privada de les empreses i millorar les condicions d’empreses i polígons.

Image
Reunió del nou equip de govern de l'Ajuntament d'Olesa amb l'ASINOL

El nou equip de govern de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i l'Associació Industrial Olesa han tingut una primera trobada per tractar el pla d’acció de l'entitat per aquest 2023 i manifestar la voluntat de mantenir una col·laboració publico privada activa que reverteixi en la millora de les condicions i competitivitat de les empreses dels 9 polígons d’activitat econòmica (PAE) d’Olesa de Montserrat.  Un dels projectes destacats a desenvolupar és el de comunitat energètica que l’ASINOL vol iniciar ens els propers mesos.

A la reunió celebrada divendres passat ha assistit l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent; el regidor de Promoció Econòmica, Domènec Paloma; el regidor de Sostenibilitat, Ivan Carreira;  i el regidor d’Energia i Aigua, Ferran Cerdeira, que s’han trobat amb la junta directiva d’ASINOL, amb la presidenta Carme Pros; la tresorera, Mireia Moreno; i el secretari, Xavier Llopart. També hi ha assistit Sònia Bartrés, responsable de projectes de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), que porta la dinamització de l’associació. 

Aquest és el segon any que l’Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb l’ASINOL amb el compromís de fer aflorar projectes i accions que aportin valor afegit. En el conveni s’estableix, entre altres actuacions, que l’entitat industrial contribuirà a detectar les necessitats de perfils professionals de les empreses associades i organitzarà una jornada de portes obertes a empreses perquè els alumnes de secundària del municipi coneguin les possibilitats laborals que els ofereixen les pimes.

L’associació també ha explicat al nou equip de govern que s’oposa a la taxa de guals per PAE, perquè consideren que quadruplica la d’altres municipis veïns, amb el greuge econòmic que això implica per a totes les empreses ubicades als PAE del municipi, han explicat. Per la seva banda, l’alcalde Jordi Parent, s’ha compromès a revisar amb els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament les seves al·legacions i la taxa, aprovada en l’anterior mandat, i donar-los una resposta.