04/05/23

Del 8 al 19 de maig s’obren les preinscripcions per a les llars d’infants

Les inscripcions es faran presencialment a les llars d’infants, demanant cita prèvia i aportant tota la documentació necessària.

Image
Llars d'infants

Les preinscripcions per a les llars d’infant de curs 2023-2024 s’obren el pròxim dilluns 8 de maig. Les persones interessades podran presentar les seves sol·licituds fins al divendres 19 de maig. “Com cada any, la inscripció es farà presencialment amb cita prèvia a cada llar d’infants que es desitgi com a primera opció, presentant-hi tota la documentació necessària”, informa Iolanda Balcells, cap tècnica del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

El dia 1 de juny es farà la publicació de llista provisional d’assignacions. Per a l’ordre de llistes es tenen en compte uns criteris generals que s’hauran d’acreditar a l’hora de la preinscripció. Balcells comenta que aquests barems són els mateixos que l’any passat i destaca “que Olesa és zona única, per tant, viure al municipi ja t’aporta 30 punts i tenir germans o germanes escolaritzats al mateix centre et dona 50 punts”. La tècnica afegeix que “del 2 al 8 de juny es podran fer les reclamacions sobre les llistes publicades, el sorteig públic serà el 12 de juny. Finalment, el 15 de juny es penjaran les llistes definitives per tal que del 16 al 22 de juny es puguin fer les matriculacions”. 

Audio file

Al llarg del curs, el departament ha anat duent a terme tot un seguit d’activitats per ajudar a les famílies a fer front les diferents etapes d’escolarització. Un exemple és la campanya “Caminem junts”, feta amb col·laboració amb la Xarxa Socioeducativa d'Infància i d'Adolescència- Pla Educatiu Entorn, vol acompanyar a famílies i a infants per tal que l'entrada a una nova etapa d'escolarització tingui un mínim impacte a la vida quotidiana familiar. En aquest marc, Balcells anuncia que “el 13 de juny, a les 19 h, es farà una xerrada informativa en línia que vol aportar eines i recursos per als pares i mares i ajudar a veure la importància de la relació amb l’escola, la comunicació”. Aquest taller estarà destinat a famílies amb infants d’entre 0 i 3 anys i està inclosa dins el Catàleg d’activitats educatives.

Audio file

Tots els criteris, així com la documentació necessària per a l’acreditació de les bonificacions, està penjada al web municipal, a la pàgina del Departament d’Ensenyament.