24/11/23

L'Ajuntament d'Olesa fa una crida a l'estalvi d'aigua al municipi, que es troba en fase de preemergència per sequera

La nova fase estableix un topall de consum d'aigua per a Olesa d'uns 210 litres per habitant i dia. Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, el consum d'Olesa és de 224 litres per habitant i dia.

Image
Cartell de la campanya d'estalvi d'aigua per l'emergència per sequera

La Generalitat ha activat la fase de preemergència per als 202 municipis que abasteix la conca Ter-Llobregat, entre els quals es troba Olesa de Montserrat. Aquesta és una situació intermèdia entre la fase d'excepcionalitat i una fase d'emergència que ja tothom dona per feta. Davant la situació, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat vol fer una crida a la necessitat que la ciutadania prengui consciència de la importància d'estalviar aigua tant com es pugui.

La principal mesura que ha entrat en vigor amb l'activació de la fase de preemergència és la limitació a 210 litres de consum d'aigua per habitant i dia, vint litres menys del que es permetien gastar diàriament durant la fase d'excepcionalitat. Ferran Cerdeira, regidor d'Aigua i Energia, explica que "en el cas d'Olesa de Montserrat, suposa reduir els 224 que calcula l'Agència Catalana de l'Aigua que es van consumir de mitjana al nostre municipi durant el mes d'octubre".

Audio file

Tot i que de moment no es preveu un problema immediat en l'abastament, les autoritats ja alerten que els embassaments es troben en un 16% de la seva capacitat, una dada que les autoritats consideren preocupant i que exigeix una atenció responsable. Cerdeira remarca la importància "d'una presa de consciència col·lectiva, ja que més del 60% del consum d'aigua a Olesa és d'ús domèstic". 

Audio file

Per combatre aquesta crisi, l'Ajuntament d'Olesa vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir el consum d'aigua. El regidor d'Aigua i Energia destaca que "els petits gestos són crucials. Actes senzills com tancar l'aixeta mentre ens ensabonem o reutilitzar l'aigua de la dutxa que perdem mentre esperem que s'escalfi poden fer la diferència".

Audio file

L'Ajuntament, en el seu compromís per donar l'exemple, també implementarà mesures als edificis públics per reduir el consum d'aigua. Accions com la instal·lació d'airejadors a les aixetes dels equipaments municipals formen part d'aquest pla.

Documents relacionats