08/11/23

L'Ajuntament ha començat l'elaboració del Pla Local de Joventut 2024-2027

Durant les darreres setmanes, el Departament de Joventut ha anat realitzant diferents trobades amb regidors, entitats i el jovent olesà per fer un recull de propostes.

Image
Façana de l'Espai Jove L'Escoxador

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat treballa en la promoció del benestar i el futur dels joves del municipi amb l'inici de l'elaboració del Pla Local de Joventut 2024-2027. En aquest sentit, es va fer una primera sessió participativa el 25 d'octubre, amb la participació de joves d'entre 13 i 29 anys, i una segona amb els membres del consistori el passat 2 de novembre. L'objectiu d'aquestes trobades és recopilar un ventall ampli d'aportacions i expectatives

El Departament de Joventut compta amb l'ajuda de la Diputació de Barcelona per elaborar el pla. La regidora de Joventut, Laia Montes, explica que "actualment aquest pla es troba en la fase de diagnosi que, alhora, permet analitzar les necessitats pròpies que té el Departament de Joventut". Aquesta fase de diagnosi ajudarà no només establir noves accions per al benestar dels joves sinó també avaluar l'eficàcia de les accions dutes a terme en el pla anterior. Això permetrà entendre millor les necessitats i les expectatives de la comunitat juvenil d'Olesa de Montserrat.

Audio file

Durant el període d'elaboració del pla, l'Espai Jove romandrà obert exclusivament per les activitats programades com tallers, el punt d'informació juvenil, cursos i xerrades. Destaca el projecte Escolta Jove, que ha estat un èxit, continuarà oferint atenció i suport per al benestar emocional dels joves. Al mateix temps, s'apostarà per la col·laboració amb el Servei d'Atenció Integral al col·lectiu LGTBI per proporcionar més activitats i suport al jovent. Montes apunta que "s'està aprofitant aquesta fase de diagnosi per replantejar algunes activitats que s'estaven duent a terme a l'espai".

Audio file

Es preveu que el nou Pla Local de Joventut estigui enllestit l'any vinent i, tot i que encara queda molta feina per fer, el Departament de joventut recull les aportacions dels joves per crear un pla realista i que respongui a les seves necessitats.