04/03/22

La ciutadania d'Olesa decidirà els noms de dona que es posaran a alguns carrers de Cal Candi

L’Ajuntament engega dilluns un procés participatiu per tal que la ciutadania proposi i voti els noms de dona a 6 carrers i un parc a la zona de Cal Candi. Les propostes es poden fer a través de la plataforma Participa 311.

Image
Cartell Un barri amb noms de dona amb les dates de proposta i votació

L’Ajuntament d’Olesa engega dilluns 7 de març un procés participatiu per tal que la ciutadania faci propostes per posar noms de dona a 6 carrers i un parc de la zona de Cal Candi.

El procés participatiu consta de diferents fases. La primera engega aquest dilluns 7 de març amb la informació del procés i la presentació de propostes per part de la ciutadania. Pel tal de potenciar la participació, l’Ajuntament d’Olesa farà reunions informatives als consells de barri, consells sectorials i entitats, i també s’informa de tot el procés i es pot proposar i votar al web municipal a través de l’espai Participa311-Olesa de Montserrat.

Aquest procés participatiu garantirà que el 50% dels carrers de Cal Candi siguin noms de dones olesanes. El Secretari de la Comissió del Nomenclàtor, Xavier Rodrigo, ha explicat que “les propostes han de ser noms de dones, que la persona hagi tingut rellevància a l’àmbit local, català i universal, en aquest ordre”. No s’acceptaran noms de persones que visquin o hagin mort fa menys de deu anys (excepte que hi hagi consens social) o persones que no representin els valors democràtics.

A partir d’aquest dilluns, i fins el dia 21, la ciutadania ja pot fer les propostes de noms d’aquests carrers. Poden votar les persones empadronades a Olesa i les entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats.

Un cop finalitzi el termini de presentació de propostes, aquestes seran estudiades i validades pel secretari de la Comissió del Nomenclàtor. “Les propostes han de contenir el nom de la persona, una breu descripció dels motius pels quals es proposa i descripció de la proposta, és a dir, els motius pels quals un carrer hauria de tenir aquest nom, breu explicació de qui és aquesta persona i què va fer” ha explicat Rodrigo.

Fase de votació

Cadascuna de les propostes acceptades seran votades per la ciutadania a partir del 24 de març i fins el 4 d’abril. Per poder votar cal registrar-se a la plataforma Participa311-Olesa de Montserrat. Poden votar totes les persones empadronades a Olesa majors de 16 anys. Els participants han de votar dues propostes.

Les propostes més votades escollides seran ratificades en sessió plenària. La resta, passaran a formar part de la Llista de Propostes.

Tant el procés, com els resultats i tota la documentació es pot consultar a la plataforma Participa 311-Olesa de Montserrat. També s’habilita un punt de suport a la Casa de Cultura, durant l’horari d’atenció al públic, per a les persones que necessitin suport pel que fa a la informació, fer propostes o votar-les.

Documents relacionats