14/11/23

Olesa acull una jornada formativa del projecte JESA

L’Ajuntament d’Olesa duu a terme un projecte per reduir l'abandonament esportiu i el sedentarisme entre els joves de 12 a 18 anys. 

Image
Jornada formativa Projecte Jesa Olesa

Olesa ha acollit avui la jornada formativa dels coordinadors i dinamitzadors del Projecte 'Joventut Esportiva, Societat Activa' (JESA). Enguany son 6 els municipis que entren a formar part d’aquest projecte de la Diputació de Barcelona. Les sessions formatives s’estan fent de manera rotativa als municipis participants com Sant Boi, Cornellà, Manresa, les Franqueses del Vallès o Olesa. 

La iniciativa vol incentivar i facilitar la pràctica esportiva al municipi entre joves i adolescents amb activitats gratuïtes que es podran fer a diferents punts del municipi setmanalment. Fomentar hàbits de vida saludables i per la igualtat d’oportunitats són alguns dels objectius.

A Olesa, ha part de la sessió teòrica, els formadors també han visitat diferents emplaçaments del municipi com la plaça Catalunya, plaça de l’Oli, l’Escorxador o l’escola Ferrà i Esteva.

Les darreres setmanes un equip d’educadors esportius han estat en contacte amb diferents centres educatius, entitats i clubs esportius per recollir les necessitats de joves i adolescents d’Olesa. Més de 500 joves olesans s’han inscrit ha al projecte. “Hem fet enquestes a centres educatius per saber quin esports practiquen i quins els interessen, i també hem preguntat a les entitats esportives quants joves tenen i si saben quants i perquè han deixat la pràctica esportiva. També hem anat als parcs i places per preguntar als joves quins esports els agradaria fer” ha explicat el coordinador tècnic del projecte JESA Olesa, Jordi Barrero.

Audio file

Després d’aquesta fase de diagnosi per donar a conèixer el projecte i recollir les inquietuds esportives del jovent del municipi, ara engeguen les activitats. La propera setmana hi ha programades diferents activitats de futbol sala, voleibol, futbol 11, boxa o ball a diferents espais públics on es realitzaran de manera continuada com parcs i places, equipaments municipals i equipaments esportius. Ho detalla Barrero.

Audio file

L’alcalde i regidor d’Esports, Jordi Parent, ha fet la cloenda de la jornada “ressaltant la importància d’aquest projecte per vincular als joves d’aquesta franja d’edat, que és molt conflictiva, al món de l’esport i que molt més enllà de potenciar l’activitat física treballa valors i la pertinença a un grup”.

Audio file

Aquest projecte es coordina des del departament d’Esports de l'Ajuntament d’Olesa i compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i té una durada d’execució d’un any i mig, fins al desembre del 2024. “Per tal que tingui continuïtat, a Olesa també es vol involucrar a les entitats esportives. Tenim la sort que a Olesa tenim entitats esportives molt actives i de disciplines molt variades” ha destacat l’alcalde. 

Audio file

Els i les joves que hi estiguin interessats i vulguin més informació hi poden contactar amb el programa JESA Olesa a través del correu electrònic projectejesa@olesademontserrat.cat