18/02/21

Olesa celebra diumenge el Dia Escolar de la No-violència i la Pau amb un espectacle familiar

Un any més el municipi celebrarà aquesta jornada que propugna una educació permanent en valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau amb un espectacle familiar de titelles que es farà aquest diumenge al Parc Municipal.

Image
Cartell amb informació del Dia escolar de la no violencia i la Pau

Olesa de Montserrat commemora aquest cap de setmana el Dia Escolar de la No- violència i la Pau, amb l’objectiu de portar al carrer la cultura de la pau, treballant-ho d’una manera lúdica, amb una activitat familiar. Un any més el municipi celebrarà aquesta jornada que propugna una educació permanent en valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat i el respecte als drets humans.

Núria Jané, tècnica de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament d'Olesa, explica l'orígen d'aquesta commemoració "el Dia Escolar de la No-violència i la Pau  va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal, i es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi". 

Per a commemorar-ho, aquest diumenge, a les 12h del migdia, l'escenari del Parc Municipal acollirà l'espectacle de titelles de la companyia Pengim- Penjam. L'espectacle "La menuda i en Pau el gegant"  col·labora directament amb la ONG Open Arms. Jané explica que "el relat de la història parla de la força de tot un poble per salvar una barqueta plena de gent que s'estava ofegant al mar, un tema d'actualitat i que ara, amb la pandèmia, encara s''ha agreujat encara més".

L’activitat és gratuïta, però per motius de seguretat, cal fer reserva prèvia d'entrades a la plataforma entrapolis.com: 

https://www.entrapolis.com/entradas/denip-espectacle-familiar-la-menuda-i-en-pau-el-gegant

Amb activitats com aquestes, l'Ajuntament vol portar al carrer la cultura de la pau, treballant-ho d’una manera lúdica, i amb activitats dirigides a infants de totes les edats i les seves famílies. En aquesta línia des del departament es treballa al llarg de l’any en actes de sensibilització adreçats a la ciutadana i també a les escoles, i també en el suport a entitats que treballen en el camp de la cooperació i que, actualment, i amb motiu de la pandèmia, han vist encara més agreujada la situació dels col·lectius a qui s’adrecen.

El departament de Solidaritat i Cooperació ha canviat recentment d'ubicació. S’ha traslladat de la Sala de Ca l’Oriol a l’edifici dels Safaretjos (carrer de Salvador Casas, número 3), però continua tenint el mateix telèfon, el 93 778 00 50 (extensió 4), i correu electrònic cird@olesademontserrat.cat