20/07/23

L’Ajuntament d’Olesa continua els tràmits per a l'ampliació de places a les llars d'infants municipals

La primera gran decisió de l'equip de govern en l'inici de mandat, l'ampliació de places a les escoles bressol, s'està acabant de materialitzar. Aquesta setmana s'ha aprovat la modificació del contracte amb l'empresa que gestiona els dos centres, després que al darrer Ple s'aprovés la modificació pressupostària corresponent. Cadascuna de les llars s'ampliarà amb una aula més.

Image
Llar d'infants La Baldufa

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olesa (Bloc Olesà-Cup, ERC i Junts per Olesa) ha fet nous passos per poder donar resposta a les necessitats de les famílies que s’havien quedat sense plaça per a les dues llars d’infants municipals. El proper curs s’obrirà una aula més d’Infantil 1 (antic P1) a la llar d’infants La Baldufa, i una altra aula d’Infantil 2 (antic P2) a la llar d’infants Taitom. 

Per fer-ho possible, al darrer Ple municipal es va aprovar una modificació de crèdit per suplementar la partida destinada a les llars d’infants. L’aportació extra fins a finals d’any és d’uns 50.000 €, a raó d’uns 25.000 € per a cada aula de més. També calia modificar el contracte amb l’empresa adjudicatària del servei de la gestió de les llars d’infants municipals, la Cooperativa Suara, tràmit que s'ha aprovat aquesta setmana a la Junta de Govern Local. 

Fets aquests tràmits, al llarg dels propers dies des de les llars d'infants es contactarà amb les famílies que no van obtenir plaça inicialment, seguint l’ordre de la llista d’espera de cada centre. 

Les famílies poden fer les consultes, o bé demanar cita prèvia per fer la matrícula contactant, telefònicament o a través de correu electrònic, a la llar escollida.

L'Ajuntament d'Olesa va decidir ampliar el nombre d'aules per evitar que més d’una trentena de famílies es quedessin sense plaça. Concretament, quedaven en llista d’espera 24 famílies d’Infantil 2 i 11 famílies d’Infantil 1. Davant aquesta situació es va apostar per ampliar el contracte i garantir l’escolarització d’aquests infants, malgrat no sigui obligatòria en aquesta etapa educativa.