10/05/23

A finals d’aquest mes s’iniciarà la tarifació a la xarxa pública de recàrrega de vehicles elèctrics

Cada estació de recàrrega permet connectar dos vehicles elèctrics simultàniament. Actualment a Olesa hi ha dos punts de recàrrega elèctrica i properament s'habilitaran dos més. 

Image
Punt de recàrrega elèctrica del carrer de Mallorca

A Olesa hi ha habilitats dos punts de recàrrega elèctrica, al carrer de Mallorca i al passeig del Progrés, i properament s’habilitaran dos punts més al carrer d’Amadeu Paltor (davant de la comissaria de la Policia Local). L’objectiu és incentivar la mobilitat elèctrica en l’entorn urbà. Cada estació de recàrrega permet connectar dos vehicles elèctrics simultàniament.

Aquests punts de càrrega elèctrica es van implantar al 2018 de manera gratuïta i a finals del 2022 el Consistori va aprovar al Ple l’establiment del servei de la tarifació i l’ordenança reguladora dels preus públics que hauran de pagar les persones que carreguin els seus vehicles a la Xarxa pública amb l’objectiu de continuar prestant el servei i promoure la mobilitat elèctrica, preservant alhora la sostenibilitat econòmica del sistema.

Miquel Carreño, Cap de Servei de Manteniment de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olesa,  explica que la tarifació pretén garantir la viabilitat sostenible de la Xarxa, que l’Ajuntament amortitzi costos de gestió i d’inversió.

Audio file

Actualment els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics del carrer de Mallorca i del Passeig del Progrés estan fora de servei perquè estan en procés d’integració de la plataforma de gestió per a la implementació del sistema de pagament.

Com funciona la APP EV Charge

Els usuaris d’aquests punts de recàrrega s’han de descarregar l’aplicació mòbil multiplataforma gratuïta EV Charge (Etecnic Energy & Mobility) i registrar-s'hi. Aquesta alta serà personal, intransferible i per a cada vehicle.

L’aplicació mostra la ubicació, la informació i l'estat dels diferents carregadors i permet activar-los i iniciar una càrrega, mostrant gràficament el procés en temps real.

Entre moltes altres funcions, des de l’aplicació també es pot consultar la ubicació dels carregadors propers i si es troben ocupats, reservats o fora de servei. Es pot escollir el tipus de càrrega limitant per temps o energia. El temps màxim d’estacionament i càrrega és de 2 hores. 

En el punt de recàrrega s’instal·laran uns adhesius amb les instruccions i un codi QR per la descàrrega de l’APP.

L’aplicació mòbil està disponible des d’Android i IOSApple

Mapa d’estacions de recàrrega a Catalunya

Podeu consultar les diferents estacions de recàrrega de Catalunya i la seva disponibilitat en els següents enllaços: