05/03/24

Enllestit l'espai de lleure amb tobogan i tirolina del Parc de la Dona

El nou parc de la Dona Treballadora (passat el Porxo de Santa Oliva) ja està enllestit. Quedava pendent la urbanització d’un espai amb un gran tobogan i una tirolina que aquest cap de setmana ja es podrà obrir al públic. 

Image
Nou parc de tirolina i tobogan gegant

Aquest parc forma part de les obres d’urbanització de la zona de Cal Candi i és un dels projectes que va votar la ciutadania al procés de pressupostos participatius de l’anterior edició.

“Es tracta d’una zona verda on, aprofitant les condicions topogràfiques del desnivell del terreny,  s’ha instal·lat una tirolina de 20 metres de llargària, i un gran tobogan amb un desnivell de 6 metres d’alçada”, ha detallat Maria González, arquitecta del departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments. 

Audio file

Aquestes dos elements ja esta instal·lats i ara es reposaran dues taules de la zona de pic-nic que ja hi eren però van ser vandalitzades, i així s’habilita també una zona d’estada. 

Fer un parc de tirolines i tobogan va ser una petició de la ciutadania que va proposar aquest projecte i va ser un dels més votats als pressupostos participatius del 2021 a través de la plataforma A Olesa Decidim. 

Els altres tres projectes més votats van ser les obres de millora del Pavelló Salvador Boada ( insonorització de la instal·lació esportiva; renovació de l’aparell reproductor de so i altaveus, del marcador; renovació i instal·lació de seients a les graderies i renovació de la vitrina de l’entrada); la plantació d'arbres per frenar l'impacte de l'illa de calor urbana a diferents carrers del nucli urbà, amb especial atenció al centre; i ser continuar amb la revisió i reparació de voreres. 

Enguany s’estan executant els projectes més votats a la darrera edició dels pressupostos participatius del 2023 (es fan cada dos anys). Els cinc projectes més votats van ser: l’asfaltat de la pujada de terra que dona accés a l’aparcament que hi ha a tocar el pavelló Salvador Boada, les obres de millora al pavelló Sant Bernatla plantació d’arbres, plantes i jardineres a l’espai públic,  la instal·lació de cistelles de bàsquet a l’entorn urbà per fomentar l’esport al carrer, i l’adaptació del passos de vianants i de les voreres per facilitar l’accessibilitat en tot el municipi.