12/05/21

En marxa l'ampliació de la xarxa wifi pública i gratuïta

Ja estan actius i degudament senyalitzats els 12 punts de wifi públics i gratuïts repartits pel municipi i amb velocitat de descàrrega d'un mínim de 30Mbs. Per accedir-hi, només caldrà acceptar les condicions del servei un cop el dispositiu detecti la xarxa.

Image
Imatge d'un cartell de carrer indicant la zona wifi de la zona

El regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Jordi López, ha anunciat que l'ampliació i millora de la xarxa pública de wifi ja està en funcionament i que tota la ciutadania hi pot gaudir a 12 punts diferents del municipi i amb una velocitat de descàrrega d'un mínim de 30Mbs. Aquesta millora ha estat possible gràcies a la iniciativa Wifi4Eu de la Comissió Europea i a través d'una subvenció de 15.000 euros que han fet possible la instal·lació d'aquesta xarxa a dotze espais i equipaments públics del municipi.

Fins ara, l'Ajuntament tenia instal·lada wifi pública i gratuïta a l'edifici de l'Ajuntament i la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, el Mercat municipal i a la piscina municipal d'estiu. A més de millorar la velocitat i la capacitat de descàrrega d'aquests punts, s'ha instal·lat aquesta wifi pública a altres punts del municipi: interior i a exterior del pavelló municipal Salvador Boada, edifici de Cal Mané i la part exterior del Parc municipal, plaça de Catalunya, interior i exterior de l’Escorxador, edifici dels Safaretjos i la plaça de les Fonts.

Els 12 punts de la xarxa Wifi4Eu estan degudament senyalitzats i per accedir-hi, un cop el dispositiu detecta la xarxa, només cal acceptar les condicions del servei. Si sorgeix algun problema a l'hora de dur a terme la connexió, es pot trucar al 93 741 28 10 en horari d'atenció de dilluns a divendres de 8.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 19.00 h.

El regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi López, ha recordat que l'anunci de la subvenció va arribar el maig de 2019 quan es va donar a conèixer el centenar de municipis catalans que rebien aquest ajut per part de la Unió Europea, entre ells el d’Olesa de Montserrat.