07/06/24

Un total de 18.190 olesans i olesanes estan cridats a les urnes a les eleccions al Parlament Europeu

Hi haurà 12 col·legis electorals i 27 meses on la ciutadania podrà exercir el seu dret al vot des de les 9 h. del matí i fins a les 20 h. 

Image
Votants al col·legi electoral de La Central

Votants a un col·legi electoral 

A Olesa un total de 18.190 persones tenen el dret a vot el proper diumenge, 9 de juny en les eleccions que decidiran la composició del Parlament Europeu, format per 720 eurodiputats, 15 més que en l’anterior votació de l’any 2019. 

Sota el lema “Use your vote”, els ciutadans i ciutadanes dels 27 països que conformen la Unió Europea escullen, entre el 6 i el 9 de juny, els representants que actuaran com a diputats en aquest parlament, l’única assemblea parlamentària multinacional del món escollida per sufragi directe.

En el cas d’Espanya, es trien 61 d’aquests 720 eurodiputats, 2 més que a la votació anterior. A les eleccions concorren partits polítics nacionals, però una vegada triats els eurodiputats, la majoria opten per integrar-se en grups polítics transnacionals d'àmbit europeu.

En aquesta convocatòria a Olesa hi haurà 12 col·legis electorals i 27 meses  on la ciutadania podrà exercir el seu dret al vot. Els col·legis estaran oberts des de les 9 h. del matí i fins a les 20 h. 

Els col·legis electorals d’Olesa estan ubicats al Centre Cívic Sant Bernat, la Casa de Cultura, Els Safaretjos, La Passió, l’associació de veïns de Poble Sec, l’associació de veïns de La Central, l’Escorxador, l’Escola M. de Deu de Montserrat, l’associació de veïns de Les Planes, i les escoles Josep Ferrà i Esteva i Sant Bernat. 

Perquè la jornada electoral funcioni amb la normalitat desitjada, l’Ajuntament d’Olesa ha habilitat un dispositiu especial integrat pels membres de la junta electoral local, personal municipal i Policia Local en coordinació amb Mossos d’Esquadra.

Aquelles persones que tinguin alguna incidència a l’hora de poder exercir el seu dret a vot, es poden adreçar a l’Ajuntament d’Olesa com a centre de resolució d’incidències o anomalies. 

El seguiment informatiu de la jornada electoral es farà a través del web municipal i també de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Olesa on es donaran a conèixer les dades de participació a les 14.00 h, a les 18.00 h i a les 20.00 h, així com també els resultats de l’escrutini i de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada.