19/10/23

Olesa commemora el Dia Internacional contra el Càncer de Mama i l'entitat Ariadna organitza el seu festival solidari

Per celebrar i col·laborar amb la lluita contra el càncer de mama, l'associació Ariadna organitza el seu tradicional festival "Lluitant es pot vèncer".

Image
El llaç rosa penja del balcó de l'Ajuntament en commemoració al Dia Mundial contra el Càncer de Mama 2023.

Cada 19 d'octubre es commemora el Dia Internacional contra el Càncer de Mama, una data destinada a conscienciar de la importància de tenir un diagnòstic precoç sobre aquesta malaltia, que és el tumor més freqüent entre les dones d'arreu del món. Aquest any, destaquen les activitats organitzades per l'entitat Ariadna, que lluita contra les malalties relacionades amb aquest càncer i treballa tot l'any per donar suport als afectats i les seves famílies.

Els actes comencen el divendres 20 amb una carpa informativa situada a la plaça de Catalunya, dins el mercat ambulant. Serà un punt de trobada per informar-se sobre totes les activitats que organitza Ariadna i on també es podran adquirir entrades pel festival del dissabte. La parada estarà muntada entre les 9 i les 13 h. Carme Jorba, presidenta de l'associació Ariadna, explica que "és un bon moment per donar a conèixer l'entitat, perquè encara hi ha molta gent que no sap la tasca que duem a terme".

Audio file

El festival anual "Lluitant es pot vèncer", que es realitzarà el dissabte 21 d'octubre a les 18.30 h al Teatre de La Passió, enguany compleix 18 anys. Després d'uns anys que van quedar marcats per la pandèmia, aquesta edició pretén reprendre tot l'esperit de col·laboració i solidaritat que ha caracteritzat les edicions anteriors. Mat Blasco, membre d'Ariadna, destaca "l'important augment en la participació d'aquesta edició, ja que hi haurà 13 grups que pujaran a l'escenari, sumant un total de 230 persones". 

Audio file

Aquest festival no només busca oferir entreteniment sinó que també serveix com a punt de trobada i col·laboració entre la comunitat i les entitats que lluiten contra el càncer de mama. Amb aquest motiu, just abans de la mitja part, l'associació farà la lectura del manifest de la Federació Espanyola del Càncer de Mama, adjunt en aquesta notícia. Jorba ressalta que "la participació de la comunitat local en aquests esdeveniments és fonamental, ja que contribueixen a recaptar fons per a la investigació i ajuden a fer més visible aquesta causa. Per exemple, la compra de cadires per a la quimioteràpia i altres serveis que fan que el procés de tractament sigui més amable i còmode per als pacients".

Audio file

L'associació Ariadna està activa durant tot l'any amb diverses activitats per a la divulgació i servei de suport per a les persones afectades, creant una xarxa de suport i oferint activitats per ajudar a les persones a fer front a la malaltia. Per a més informació sobre les activitats d'Ariadna i com poder col·laborar, es pot visitar la seva seu al carrer del Metge Carrera, 80, entresol 3ª, cada dimecres a la tarda.

Documents relacionats