13/09/23

Nous cursos d'ocupació a Olesa per a la tardor

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat segueix compromès amb el creixement i el desenvolupament de la comunitat, oferint una sèrie de nous cursos de formació gratuïts.

Image
Alumnes de curs de carretoner durant una classe pràctica.

Aquesta tardor el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa impulsa diferents cursos de formació ocupacional amb l’objectiu que les persones participants tinguin coneixements en noves competències i millorar el seu perfil professional, incrementant les possibilitats de trobar o millorar la seva feina.

Fins al juny, més de 130 persones van fer els cursos formatius de Cal Rapissa, del programa de Barris, Recull de Diputació de Barcelona en empresa i ocupació; i Fem Xarxa, Fem empresa. La mitjana de participants que troben feina va ser del 53%. Després de l'estiu, la formació ocupacional continua a Olesa amb els cursos de creació de vídeos enfocat a empreses, gestió comptable i carretoner elevador. Per acabar l'any, a partir de l'octubre, i fins a desembre, arribaran noves formacions:

  • Aplicador/a de productes fitosanitaris (Del 16 al 24 d’octubre): Aquest curs proporciona coneixements tècnics essencials per a l'aplicació de productes fitosanitaris, una habilitat fonamental en el sector de la jardineria. La distribució precisa d'aquests productes és crucial per aconseguir resultats eficaços i minimitzar els impactes ambientals.
  • Instagram, Linkedin i TikTok (7 i 8 de novembre): A mesura que avancem al 2023, la recerca de feina s'ha convertit en una experiència digital. En aquest curs s'ensenyarà com utilitzar Instagram, Linkedin i TikTok i aprendreu els secrets de la recerca de feina en línia.
  • Talent Skills (Del 15 al 30 de novembre):  Aquesta formació us ajudarà a identificar i defensar les vostres capacitats en una entrevista de treball, augmentant així les oportunitats laborals. El docent analitzarà les competències específiques per al sector professional desitjat per reforçar les habilitats bàsiques de l'alumne.
  • Fes una videoconferència per millorar la teva candidatura (22 i 23 de novembre): En aquest curs s'ensenyarà com crear una presentació de vídeo que acompanyi el currículum, destacant la vostra presència, habilitats comunicatives i destreses essencials per als llocs de treball actuals.
  • Vetllador/a (11, 13, 15, 18 i 20 desembre - online): Aquest curs està orientat al personal del sector educatiu i de lleure. Durant aquesta formació, es donaran a conèixer les tasques d'un/a vetllador/a i aprendreu sobre el model d'escola inclusiva. També es discutiran les necessitats educatives especials, incloent trastorns de conducta, trastorns de l'espectre autista, discapacitat intel·lectual i motriu, entre d'altres. 

Tots els cursos son gratuïts i es fan en horari de matí de 9.30 h a 13.30 h. Les persones interessades poden  adreçar-se al Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa, a l'edifici de Cal Rapissa (c/Ample, 25), al telf. 93 778 00 50 (extensió 3600) o al correu electrònic promocio@olesademontserrat.cat