29/06/23

L'equip de govern acorda ampliar l'oferta a la llar d'infants Taitom per evitar que es quedin sense plaça més de vint famílies

La decisió política d'ampliar-hi el nombre de places està condicionada a l’aprovació, al Ple municipal, d’una modificació de crèdit per suplementar la partida destinada a les llars d’infants i també a la tramitació d’una modificació del contracte, ja que el servei està externalitzat. 

Image
Llar d'infants Taitom

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olesa (Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa) ha pres la decisió d’ampliar el nombre de places a la llar d’infants pública Taitom per evitar que més d’una vintena de famílies es quedin sense plaça el proper curs. Aquesta voluntat política està condicionada a l’aprovació, al Ple municipal, d’una modificació de crèdit per suplementar la partida destinada a les llars d’infants i també a la tramitació d’una modificació del contracte. 

L’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, ha destacat que l’equip de govern ha pres aquesta decisió arran de “compartir l’angoixa” de les famílies en veure que no havien obtingut plaça per al proper curs, ja que “com a servidors públics un dels nostres objectius és que tots els nens i nenes puguin anar a l’escola bressol”. En total, 23 famílies havien sol·licitat plaça per als seus fills i filles a la llar d’infants Taitom i n’havien quedat fora, concretament 7 alumnes d’Infantil 1 (antic P1) i 17 d’Infantil 2 (antic P2). 

Audio file

L’aportació extra que haurà de fer l’Ajuntament d’Olesa fins a finals d’any serà d’uns 50.000 €, a raó d’uns 25.000 € per aula extra, si bé és una quantitat que s’ha d’acabar de tancar amb l’empresa concessionària del servei de llars d’infants municipals. El traspàs d’aquests diners a la partida corresponent s’haurà d’aprovar al Ple municipal “de seguida que puguem”, ha dit l’alcalde. 

Quant al contracte amb l’empresa adjudicatària, se n’ha de fer el tràmit de modificació, que jurídicament és viable, ja que per causes sobrevingudes és possible modificar-lo o ampliar-lo. 

Audio file

Actualment, les dues llars d’infants públiques, Taitom i La Baldufa, tenen cinc aules cadascuna: 1 d’Infantil 0, dues d’Infantil 1 i dues més d’infantil 2. Amb l’ampliació decidida per l’equip de govern, la Taitom passarà a tenir tres línies d’I1 i tres més d’I2. 

Un cop es facin tots els tràmits per fer possible l’ampliació es podrà notificar a les famílies l’obtenció de la plaça, una comunicació que l’alcalde, Jordi Parent, espera que es pugui fer durant el mes de juliol. 

Reparació dels aparells d’aire condicionat de la llar d’infants La Baldufa

L’Ajuntament d’Olesa ha reparat el sistema de climatització de la llar d’infants pública La Baldufa que feia dies que estava espatllat. La incidència, però, no s’havia pogut solucionar per raons tècniques. De seguida que s’han resolt aquestes qüestions s’ha fet la reparació per garantir el benestar d’alumnes i equip docent.