03/11/23

L’Ajuntament d’Olesa continua reclamant una solució per als accessos amb la B-40 i la C-55

El consistori olesà insisteix en aquesta reivindicació històrica davant l’anunci del Ministeri de Transports d’obrir el tram de la B-40 entre Olesa i Viladecavalls abans del 15 de desembre.

Image
Túnels de la B-40 al tram Olesa-Viladecavalls

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat es queixa que no ha rebut cap comunicació oficial sobre la data d’obertura del tram de la B-40 entre Olesa i Viladecavalls que el Ministeri Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha avançat que posarà en servei abans del 15 de desembre. 

L'obertura al trànsit d'aquest tram és una fita històrica llargament demanada pels diferents governs municipals d’Olesa però insisteixen que ha de venir acompanyada d’una millora urgent de les connexions del municipi amb vies com la carretera C-55 i la nova autovia B-40 i també dels enllaços als polígons industrials locals. “Aquesta obertura pot provocar que Olesa tingui problemes de mobilitat si els vehicles opten per agafar la carretera BV-1201 (carretera de les Carpes) i entrar al nucli urbà d’Olesa per enllaçar amb la C-55” ha explicat l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent.

Audio file

En la mateixa línia s’ha manifestat el regidor d’Urbanisme i Territori, Marc Serradó, que ha explicat que “l’obertura de l’autovia B-40 no ve acompanyada d’un projecte que solucioni la connexió de la boca sud del túnel de l’autovia amb la carretera C-55 i, per tant, és possible que molts vehicles optin per creuar Olesa per enllaçar amb la C-55”. 

Audio file

Juntament amb la millora dels accessos, Parent ha afegit que també cal millorar a la carretera BV-1201, depenent de la Diputació de Barcelona, per evitar la perillositat d’alguns trams per als vehicles pesants.  

Audio file

Des del consistori s’insisteix a remarcar la urgència dels accessos de la B-40 amb la C-55, “ja estaven previstos al Pla Director Urbanístic Metropolità i encara no s’ha fet ni el projecte constructiu”, s’ha lamentat el regidor d’Urbanisme i Territori. 

Audio file

El tram de l'autovia B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls que queda pendent és de 6,2 km, i unirà els altres dos trams que ja estan en servei: Abrera-Olesa (de 2,1 km) i Viladecavalls-Terrassa (de 4,9 km), sumant en total 13,2 km d'autovia.