10/04/24

L’Ajuntament d’Olesa trasllada a l’autoritat judicial presumptes irregularitats del regidor Jordi Martínez perquè determini si poden ser constitutives de delicte

Aquestes presumptes irregularitats són les que van motivar el cessament del regidor de les seves funcions com a membre de l’equip de govern el passat divendres, 5 d’abril. 

Image
Vista Exterior de l'edifici de l'Ajuntament

L’Ajuntament d’Olesa ha tancat avui l’expedient d’actuacions prèvies reservades al voltant de l’actuació del fins fa uns dies regidor de l’equip de govern Jordi Martínez al capdavant de la Regidoria de Seguretat Ciutadana. Després de detectar presumptes irregularitats en la tramitació d’expedients administratius i un cop analitzades totes les dades, l’Ajuntament d’Olesa posa avui els fets en coneixement de l’autoritat judicial perquè sigui aquesta qui determini si poden ser constitutius d’un presumpte delicte de prevaricació per omissió. L’Ajuntament ha seguit les recomanacions de tècnics i juristes que l’han assessorat en aquest expedient.

En concret, les presumptes irregularitats detectades afecten 102 expedients sancionadors caducats i/o prescrits, que han suposat una pèrdua patrimonial d’uns 23.000 €. Es tracta d’expedients, per tant, que no s’han tramitat degudament. 

Aquests fets són els que van motivar, el divendres 5 d’abril, el cessament del regidor Jordi Martínez acordada per l’equip de govern integrat pel Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa, i feta efectiva a través d’un decret d’alcaldia. Respectant la presumpció d’innocència i el dret a la defensa del regidor afectat, l’Ajuntament d’Olesa ha pres totes les decisions amb la màxima responsabilitat per protegir els interessos de la ciutadania i de la institució.

Totes les decisions preses i accions iniciades han tingut l’acord de les tres formacions que conformen l’equip de govern format per Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa, que continua sent un equip sòlid i estable, compromès amb el futur d’Olesa i amb la transparència i el bon govern. 

Podeu escoltar les declaracions de l'alcalde, Jordi Parent; el 1r tinent d'alcalde, Marc Serradó, i el 2n tinent d'alcalde, Domènec Paloma, a l'informatiu migdia de l'emissora municipal Olesa Ràdio.

Audio file