31 març
16 abr.

Setmana Santa a Olesa

Arriba la Setmana Santa del 2023 a Olesa de Montserrat. El Col·lectiu Misteris Olesa ha preparat un seguit d'actes per commemorar aquesta celebració. A continuació us en destaquem els més rellevants:

 • El tret de sortida serà el divendres 31 de març, a les 19 h a la Casa de Cultura amb la presentació del programa d'actes i inauguració de l'exposició "Icones de la Setmana Santa". L'exposició és una recopilació d'elements figuratius i al·legòrics amb els quals el col·lectiu ens proposa un joc d'endevinalles per identificar cada misteri representat.
 • El diumenge 2 d'abril podrem gaudir del concert “Responsoris de Setmana Santa” de Narcís Casanoves a càrrec de la Coral Sant Esteve, sota la direcció de David Hernández. A les 18.30 h a la Parròquia Santa Maria. Les entrades es poden adquirir al Mercat Municipal a les parades de Carnisseria Neus i Bar Petit. Preu 12 €, anticipada 10 €.
 • El Col·lectiu Misteris Olesa ens ofereix la Missa dels Misteris amb la col·laboració de la coral Santa Maria, seguidament, actuació de l’Esbart Olesà amb el ball de la Moixiganga. Dimarts 4 d'abril, a les 20 h a la Parròquia Santa Maria.
 • A partir de la tarda de dijous 6 s'obriran al públic l'element més representatiu de la Setmana Santa olesana: els Misteris. Perquè no us en perdeu cap, s'ha adjuntat el tríptic informatiu amb plànol de tots els misteris que seran visitables el dijous 6 (de 17 a 24 h) i divendres 7 (de 9 a 24 h). Si voleu gaudir d'una experiència única, podeu apuntar-vos a les múltiples visites guiades que s'han preparat per a l'ocasió:
   
  • Dijous 6 a les 17 h i a les 19.30 h.
  • Divendres 7 a les 11 h (apte per a persones amb mobilitat reduïda), 17 h, 18 h i 19.30 h.
  • El punt de trobada de totes les visites serà la Parròquia Santa Maria. Nens a partir de 12 anys. Inscripcions es realitzaran trucant al 653807231 (Sílvia) o enviant un correu a misterisolesademontserrat@gmail.com. Donatiu: 5 €.
 • El mateix dijous 6 tindrem la possibilitat d'assistir a un concert de petit format al Misteri del Bes de Judes. A càrrec de la Coral Santa Maria. Direcció Eduard Vila i Perarnau. A les 22.15 h a la capella de la residència Nostra Senyora de Montserrat.
 • A les 20 h del dissabte 7 podreu assistir al tradicional Viacrucis que se celebrarà al voltant de l'església. Aquest acte està organitzat per la Confraria del Sant Crist.
 • Una setmana després, per clausurar la programació, el diumenge 16 d'abril torna el Cinema per a l'esperit amb la projecció a l'Auditori de la Casa de Cultura la pel·lícula “Déu és dona i es diu Petrusca”. Presentació i col·loqui a càrrec d'Ada Agut i Domènech. A les 18 h.

Recordeu que tota la informació sobre aquesta tradició olesana la podreu trobar al web del Col·lectiu Misteris Olesa.

Organitza: Col·lectiu dels Misteris Olesa

Image
Cartell d'actes per a la Setmana Santa 2023 a Olesa de Montserrat.