01-oct.
10:00
01-oct.
20:00

Torna la fira de comerciants per aquesta tardor. 

Aquest cop, podràs guanyar el teu en oli!

  • Realitza les teves compres.
  • Omple la butlleta amb el teu nom i telèfon.
  • Diposita-la a l'urna habilitada.

A les 19 hores farem el sorteig i entregarem el premi. Cal estar present a la plaça.
 

Organitza: Associació de Botiguers d'Olesa de Montserrat

Lloc: Plaça Catalunya
Image
Cartell de la Fira de tardor d'Olesa
01-oct.
11:00
01-oct.
13:00

Des del Departament de Turisme us oferim una visita guiada per conèixer dos elements essencials patrimonials del municipi, la Torre del rellotge i Centre Cultural Cal Puigjaner.

La Torre del Rellotge (s.XIV-XVI), propietat de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, és un dels elements més significatius de la vila. Va ser construïda com a torre de defensa lligada al castell d’Olesa (s. X- XIV) i va ser a principis del segle XVI quan se li donà l’alçada que té ara (25,5 metres més 5 metres del clos de les campanes)

En el seu interior trobarem informació dels diferents usos i elements patrimonials que hi conté: la presó a la planta baixa, l’escola al primer pis, l’audiovisual “a toc de campanes” a la plataforma intermitja, la maquinària del rellotge municipal al nivell superior i el cloquer amb les campanes del rellotge al coronament de la Torre, des d’on accedirem al mirador i podrem observar una vista panoràmica de l’entorn a 360º, presidit per la muntanya de Montserrat.

D’altra banda, també coneixerem Centre Cultural Cal Puigjaner, una antiga casa pairal ubicada al casc antic que ha estat reformada per convertir-se en un espai museístic al voltant del patrimoni històric, cultural, social i de producte del Montserratí.

Trobarem la principal exposició de l'Espai Montserrat, que inclou uns blocs temàtics a partir del concepte de "Terra u ànima". Per una banda el territori, que té unes característiques geològiques, geogràfiques i històriques singulars, i per l'altra les persones, que són l'ànima del Montserratí, persones que han fet d'aquest territori una zona rica en productes agrícoles com l'oli i el vi, rica també en festes, tradicions i entitats que li donen vida, i una terra espiritual amb el teló de fons de la muntanya de Montserrat. 

Pel que fa a la mostra "Menja't el Parc Rural", vol donar a conèixer l'agricultura, ramaderia, gastronomia i natura del Parc Rural. Hi ha enllaços de contacte a productors/es per saber on comprar els productes i una pantalla on s'hi projecten les "Històries rurals", en què els i les protagonistes son pagesos i pageses, ramaders i ramaderes, que ens expliquen la seva experiència. 

Organitza: Departament de Turisme

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Pl. de les Fonts
Image
Cartell de les visites guiades a la Torre del Rellotge i el Centre Cultural Cal Puigjaner
01-oct.
12:00
01-oct.
20:00

La setmana abans de La Festa dels Miquelets es realitzarà la segona Jornada de recerca i divulgació històrica de la Guerra de Successió. Una trobada d'experts d'Olesa de Montserrat i els pobles del voltant per comprendre què va passar en un moment tan important en la nostra història.

Tot un dia sencer de conferències a l'Auditori de la Casa de Cultura que culminarà amb l'actuació de la coral Essències.

Organitza: Associació Cultural La Festa dels Miquelets

Image
Cartell de la II Jornada e recerca i divulgació històrica per la Festa dels Miquelets 2023
01-oct.
17:00

Com cada any, el Departament de Benestar Social de l'Ajuntament d'Olesa organitza una gran festa per commemorar el Dia mundial de les Persones Grans.

L'acte es farà a l'arbreda de darrera l'edifici de Cal Mané i inclourà la lectura d'un manifest commemoratiu i l'actuació de Los Guateques de Rony Lomas.

Es pot fer inscripció gratuïta a:

Serveis Socials (Cal Mané) 93 778 00 50 (ext. 5)

Espai La Caixa (Parc Municipal)

Associació de Voluntaris d’Olesa (Parc Municipal)

Casal Cívic i Comunitari d’Olesa (Crta. de La Puda, s/n)

AV La Central (Pl. Països Catalans)

Les persones inscrites assistents rebran un obsequi, fins a finalitzar existències.

En cas de pluja, l'acte es farà a L'Escorxador.

Organitza: Departament de Benestar Social

Preu: Inscripció gratuïta

Lloc: Arbreda de darrera l'edifici de Cal Mané, al Parc Municipal
Image
Cartell del Dia de les persones grans 2023
01-oct.
18:00

En el marc del 39è Concurs de Teatre Amateur Vila d'Olesa, arriba aquesta obra d'Edward Albee de la mà del Centre Catòlic d'Olot.

En "Història del zoo", coneixem en Jerry, personatge introvertit, marginat per una societat que li és estranya, que després d'una llarga caminada en direcció Nord a la ciutat de New York, escollirà Peter, típic exponent de la petita burgesia americana, per escopir-li la seva petita història feta de vivències en un ambient sòrdid i brut.

Organitza: UEC Olesa

Lloc: Teatre de l'UEC
Image
Imatge promocional de l'obra de teatre "Història del zoo"
02-oct.
09:30

El Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa ofereix un curs per aprendre a operar carretons elevadors. Un curs molt important per als treballadors de la logística de magatzems.

Més informació enviant un correu a: allozagc@olesademontserrat.cat

Organitza: Departament de Promoció Econòmica

Lloc: Cal Rapissa

Image
Cartell del curs de carretons elevadors
04-oct.
17:00
04-oct.
19:00

Tens una proposta per al Pressupost Participatiu, però no saps com presentar-la? 

Durant aquestes setmanes, els dimecres ens acostarem als barris per ajudar-vos a elaborar i presentar la vostra proposta.

  • 27/09, de 10 a 12 h al Poble Sec.
  • 04/10, de 17 a 19 h a La Central.
  • 11/10, de 10 a 12 i de 17 a 19 h al Sant Bernat.
  • 18/10, de 10 a 12 h a Les Planes.

Recordeu que podeu presentar les vostres propostes fins al dia 22 d'octubre. Ho podeu fer a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat.

Organitza: Dept. de Participació Ciutadana

Image
Cartell de les sessions informatives als barris per al Pressupost Participatiu 2023
05-oct.
18:00

Taller de cuina colombiana en el que aprendrem a elaborar una recepta d'aquest país llatinoamericà i ens acostarem a la seva gastronomia i a la seva cultura. El taller serà impartit per veïnes d'Olesa, d'origen colombià i vinculades al Servei d'Acollida del municipi.

Aquest taller forma part del conjunt d'activitats "La volta al món en tres plats. Tallers de cuina d'una Olesa Diversa", que es realitzaran durant el mes d'octubre a la cuina de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis. Les dates i horaris dels tallers són:

  • Colòmbia- Dijous 5 d’octubre, 18h
  • Pakistan- Dijous 19 d’octubre, 18h
  • Senegal- Dijous 26 d’octubre, 18h

Tallers gratuïts amb inscripció prèvia

Organitza: Dept. de Diversitat i Cooperació

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Cuina de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis
Image
Cartell dels tallers de cuina "La volta al món en tres plats"