Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

ILLA DE VIANANTS

El 2 de febrer de 2020 va entrar en funcionament l’illa de vianants del nucli antic, després d'un període de proves. Aquelles persones i comerços que necessitin autorització i encara no l’hagin sol·licitada poden fer-ho a través de la Seu Electrònica del web municipal i presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

 

L’objectiu de l’illa de vianants és el de pacificar el trànsit al barri del nucli antic, que per la seva configuració, amb carrers estrets i la presència d’escoles, no està pensat per als vehicles. Per aquesta raó la intenció és que hi circulin només els vehicles imprescindibles, tenint en compte totes les necessitats del veïnat i comerços, sobretot a les hores on hi ha més afluència de persones al carrer.

 

Després de la instal·lació de les  càmeres que controlen l’accés a l’illa i de la tramitació administrativa per tal que pugessin registrar matrícules respectant la normativa de protecció de dades, l’Ajuntament va fer una presentació pública de l’illa de vianants a la ciutadania, i també ha mantingut reunions amb els comerços de la zona per recollir les seves propostes.

  

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat va atendre la demanda dels comerços que hi ha dins l’àmbit de l’illa de vianants del Nucli Antic i va decidir ampliar l’horari de càrrega i descàrrega en la franja del matí fins les 12.15 hores (i no les 11.30 hores, com s’havia acordat inicialment), alhora que ha eliminat l’obligatorietat que els comerciants demanin autorització per als vehicles de proveïdors. En aquest cas, els vehicles comerciants podran accedir sense autorització a l’illa de vianants només durant l’horari de càrrega i descàrrega. Les persones propietàries dels comerços de la zona sí hauran de demanar autorització per als seus vehicles.

 

Els horaris de càrrega i descàrrega són els següents:

 • De dilluns a divendres, de 9.15 a 12.15 i de 15.15 a 16.30 h.
 • Dissabtes no festius, de 8.00 a 11.30 i de 14.00 a 16.30 h.

Com tramitar les autoritzacions d’accés:

 • Per Internet: a través de la seu electrònica www.olesademontserrat.cat/seu-electronica.htm  i (formulari d'autorització d'accés web), 
 • Presencialment: Oficina d’Atenció Ciutadana. (Pl. Fèlix Figueras i Aragay, s/n)  Horari: de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h; dimarts i dijous, de 16 a 19 h. Cal demanar cita prèvia. (formulari d'autorització d'accés presencial)

Qui pot demanar autorització d’accés?

 • Persona empadronada al Nucli Antic: pot demanar una autorització permanent. Si el seu vehicle no està censat a Olesa de Montserrat, ha de presentar el darrer impost de circulació pagat.
 • Persona no empadronada però amb una propietat al Nucli Antic: ha de sol·licitar una autorització temporal (anual).
 • Persona empadronada al Nucli Antic que necessita suport de familiars: la persona resident al Nucli Antic ha de sol·licitar una autorització temporal (anual) perquè els familiars hi tinguin accés.
 • Personal d’instal·lacions, treballs de pintura, obres, etc: la persona resident al Nucli Antic, o bé el personal d’empreses d’obres i instal·lacions han de sol·licitar una autorització per als dies necessaris (s’ha de presentar la matrícula del vehicle juntament amb el pressupost, contracte, factura o llicència d’obres).
 • Pàrquings de pupil·latge: la persona usuària ha de sol·licitar una autorització permanent per a persones empadronades i temporal per a no empadronades.
 • Persones que s’abasteixen d’aigua a la plaça de les Fonts: han de sol·licitar una autorització temporal (anual). Hi podran accedir en horari de càrrega i descàrrega.

 

En casos imprevistos (per exemple auxili en cas d’incapacitat física sobtada), l’autorització necessària podrà ser substituïda per una instància acompanyada d’una justificació degudament acreditada, des del moment d’accés imprevist a l’illa de vianants del Nucli Antic i abans que hagin transcorregut 72 hores.

 

Pel que fa als enterraments, l’empresa gestora del tanatori, POMFUSA, comunicarà a l’Ajuntament els enterraments i alhora informaran les persones usuàries de l’existència de l’illa de vianants, per tal que les famílies dels finats puguin facilitar les matrícules dels vehicles que necessitin accedir fins a l’Església, i que tindran accés sense problema.

 

L’illa de vianants comprèn la zona emmarcada, per la banda nord, des del carrer de Santa Oliva cap al sud; des d’Anselm Clavé cap al nord; des de la Riera de Can Carreras cap a l’oest i des del carrer Vall d’Aran cap a l’est. A cadascuna de les entrades a la zona de l’illa s’han instal·lat càmeres, sis en total, que fan lectura de les matrícules de tots els vehicles de motor que hi accedeixin. Per ser vehicle autoritzat, cal registrar la matrícula a l’Ajuntament.

 

Accés a l'illa de vianants del nucli antic pel carrer de Salvador Casas

 

 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional