Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Activació del nivell 2 del Pla Alfa pel risc d'incendis forestals24/3/2023


El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació informa que demà dissabte 25 de març s'activa el Pla Alfa nivell 2 de risc d’incendi forestal com a conseqüència de la sequera i l'alt risc d'incendis. L'activació inclou una sèrie de restriccions com el tancament de la zona de barbacoes de l’Areny del Molí i la prohibició de cremes agrícoles. 

  

L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. Per aquest motiu es demana que extremeu les precaucions en qualsevol actuació que pugui ocasionar un incendi forestal.

 

A part d’aquests requeriments, també s’informa que cal seguir algunes recomanacions: 

-No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe en cap cas ni a zona urbana ni rural.
-No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
-No deixar deixalles al bosc ni a exposició solar que pugui comportar risc incendi (fustes, vidre, etc.) ni a zona urbana ni rural.
 

L'activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca. Cada nivell comporta un grau de mobilització d'efectius, la realització de determinades actuacions preventives i, en els casos dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals a Catalunya). 


En situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional