Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

LA PASSIÓ D'OLESA

 

Història:

 

Més enllà de les cerimònies estrictament religioses, la vida, mort i resurrecció de Crist han estat, des de temps immemorials, el motiu d’inspiració més important per a artistes i representacions culturals de tota mena.

Olesa no n’és una excepció, més aviat tot el contrari. Olesa, a través de la seva Passió, és el marc des d’on es contempla una bella tradició que ha anat passant de pares a fills i que està documentada des de l’any 1538.

En aquelles llunyanes dates, els olesans van tenir la iniciativa de representar la vida, mort i resurrecció de Crist pels carrers del poble. Aquelles primeres representacions, de les quals només es disposa de referències en documents escrits, es van efectuar com una cerimònia religiosa per commemorar la mort de Jesús per Setmana Santa.

Amb el pas del temps, la iniciativa va esdevenir tradició, i la tradició va esdevenir un dels espectacles més importants patrimoni del nostre país.

La Passió d’Olesa és la primera passió que va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitatde Catalunya, l’any 2002.

 

Més informació: http://www.lapassio.cat/ca/historia

 

Oberta al públic internacional:

 

Tot i les seves arrels històriques, La Passió d'Olesa és una representació viva, que incorpora cada any les últimes novetats tècniques al seu espectacle. Això és possible gràcies al miler de col·laboradors que, de manera voluntària i desinteressada, dediquen el seu temps lliure i el seu esforç, a la millora contínua de la funció.

 

En aquest sentit, s'han incorporat a la representació els subtítols en castellà i anglès, obrint les portes a un ventall més ampli d'espectadors que, malgrat no entenguin el català (llengua pròpia del text de La Passió), podran gaudir plenament de l'espectacle. 

 

Calendari i preus:

 

El calendari de representacions varia cada any en funció de les dates de Setmana Santa, iniciant-se normalment al març i finalitzant al mes de maig (consulteu les dates concretes d'enguany al web oficial de La Passió). El preu de l’entrada general ronda els 20€, amb descomptes per a diversos col·lectius. Des de La Passió també s’organitzen paquets per a grups amb transport, dinar i altres activitats complementàries per gaudir d’un dia sencer als peus de Montserrat.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional