El CAP Olesa incorpora personal mèdic i d'infermeria per cobrir les baixes
A la darrera reunió amb responsables del CAP, de CatSalut i de Mútua de Terrassa, l'Ajuntament d'Olesa va continuar demanant més personal i recursos.
Després de molts mesos amb manca de professionals per la dificultat de cobrir les baixes de personal mèdic i d’infermeria que es jubilaven, el CAP ha pogut cobrir la totalitat de la plantilla. Així es va informar a la darrera reunió celebrada aquest dilluns entre l’Ajuntament d’Olesa, responsables del CAP, de CatSalut i de Mútua de Terrassa, que és qui té la concessió.
Un dels temes que centren les reunions que es fan de manera periòdica és la reivindicació històrica de manca de personal. Per aconseguir-ho demanen tenir més recursos per incrementar el personal i sobretot millorar les seves condicions laborals de manera que els hi sigui atractiu treballar en la sanitat pública i concretament en l’àrea de l’atenció primària.
L’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha explicat que la situació deficitària del servei és deguda a la manca d’inversió en salut dels darrers 15 anys, a la manca de professionals i a la dificultat per a cobrir les vacants. En el cas del CAP Olesa van coincidir diverses jubilacions de personal mèdic, gairebé el 50 per cent dels metges.
Després de molts mesos amb manca de professionals ara s’han cobert totes les places que corresponen per ràtio de població a Olesa: 14 metges de família, 17 infermers i infermeres, 4 pediatres, servei d’odontologia o nutricionista, entre d’altres. També s’ha incorporat una nova directora del Centre d'Atenció Primària.
Des del consistori es continua demanant més prestacions en matèria de salut, tant per Olesa com per al Baix Llobregat Nord, amb més reforços d’equipaments mèdics i d’infermeria, més recursos per a l’Hospital Comarcal de Sant Joan de Déu de Martorell i més inversió en infraestructures, com és tenir un CUAP a Olesa.
Aquestes són reunions de seguiment que l’Ajuntament d’Olesa fa de manera regular amb els diferents agents que intervenen en la salut del municipi, des de la vessant de la Gent Gran fins a nadons, en matèria de prevenció i de programes de salut i que s’emmarquen dins del Pla Local de Salut.
En paral·lel també es fan Taules de Salut Municipal, on participen de membres d’entitats ciutadanes i sociosanitàries del municipi, agents de salut i representants dels grups polítics municipals, així com personal tècnic del Departament de Salut Pública de l'Ajuntament, amb l’objectiu de recollir les principals inquietuds que té la ciutadania vers els serveis de salut al municipi.