Bona participació a les primeres formacions del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord
Olesa, juntament amb Sant Andreu de la Barca, ha acollit les primeres formacions en el marc del projecte supramunicipal Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord. Aquest projecte supramunicipal el formen els sis ajuntaments de la zona, juntament amb la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de crear un “hub” agroalimentari per fomentar la recuperació econòmica en alimentació saludable i sostenible.
Més d’una trentena de persones de les diverses localitats del Baix Llobregat Nord han participat en els tres primers cursos de formació que s’han fet en Competències digitals bàsiques per a administratius, auxiliars de Producció i auxiliars de Cuina. Cada formació era de 25 hores de durada i s’adreçava a persones en recerca activa de feina, així com persones treballadores de la cadena de valor agroalimentària.
Els participants a la formació van desenvolupar les seves competències digitals transversals, com ara cerca, anàlisi i gestió d’informació amb mitjans digitals, comunicació i col·laboració a través de mitjans digitals, autonomia en la utilització de dispositius per a la signatura digitals, resolució de problemes, creació de continguts, ciberseguretat i autonomia en processos operatius, entre d’altres.
Aquestes formacions han estat impulsades pels sis ajuntaments que formen part del projecte Tecnoalimentària: Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Abrera, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires i s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona.
Durant aquest any 2022 està previst realitzar més formacions en aquesta línia, encara per determinar, als diferents municipis participants.
Taules rodones de la cadena de valor agroalimentària al Baix Llobregat Nord
El passat mes de desembre es van celebrar les primeres taules rodones del projecte Tecnoalimentària. Van ser sessions en format online a les quals van assistir un total de 15 empreses i autònoms/es.
El ventall d’empreses participants va ser força ampli, donat que van assistir empreses de tota la cadena de valor agroalimentària, com ara Fabricants, Manufacturers, Empreses auxiliars, Tractament d’aigües, Distribució i Logística, Hostaleria (restauració) i Comerç retail.
Aquestes taules rodones van servir per fer una primera aproximació a la cadena de valor agroalimentària al Baix Llobregat i també per conèixer les realitats del sector productiu del territori.
Des de Societat i Empresa, empresa organitzadora de l’acte i els ajuntaments impulsors d’aquest projecte, fan una bona valoració de les taules, tant de participació com de continguts, donat que es van debatre aspectes molt importants que afecten a les empreses de la cadena de valor. S’hi van tractar aspectes tan importants com la necessitat d’associacionisme entre les empreses de la cadena de valor, la digitalització i tecnologia, el recolzament institucional per part de les administracions públiques, i l’economia circular, entre d’altres.
Aquestes taules rodones estan emmarcades en la fase de Diagnosi del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord que està realitzant l’empresa Societat i Empresa, en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona.
La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord fa una diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori (una cadena de valor és la manera com es desenvolupen les acciones i activitats d'una empresa), amb l’objectiu de detectar i caracteritzar les necessitats de la ciutadania (tant de les persones que es troben en situació de recerca de feina com treballadors/es en actiu), així com de les empreses i entitats relacionades amb la cadena de valor. També definirà les polítiques i el pla d’acció local en consonància amb la realitat de cada municipi participant.