02/04/24

Els propers mesos engegaran els treballs de millora de la carretera de Les Carpes

Amb aquests treballs de reordenació d’accessos i millora de la via es faran un seguit d’actuacions per incrementar la visibilitat i seguretat que havia reclamat l’Ajuntament d’Olesa. 

Image
Carretera Bv-1202 (Les Carpes)

En els propers mesos començaran les obres de millora de la carretera de Les Carpes (BV-1201) que enllaça Olesa amb Martorell amb les propostes de millora que l’Ajuntament d’Olesa havia demanat per augmentar la seguretat d’aquesta via. Així ho ha manifestat la Diputació de Barcelona, responsable d’aquesta via, a l’Ajuntament d’Olesa a la reunió mantinguda el passat dimecres. 

El projecte preveu la reordenació d’accessos i millores a la via en el tram Olesa, Abrera i Castellbisbal i ha estat adjudicat a l’empresa Construccions Deumal SA per un import de de 776.900 euros més iva. La durada prevista és de 5 mesos. 

Fa temps que el consistori olesà demana actuacions en aquesta via per evitar la perillositat que té en alguns trams per als vehicles pesants. Aquesta necessitat és més urgent davant la previsió d’increment de vehicles des de l’entrada en vigor del tram de l’autovia B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls i que també enllaça amb aquesta carretera.

El regidor de Planejament i Urbanisme de l’Ajuntament d’Olesa, Marc Serradó, ha explicat que “estem contents que finalment es tiri endavant i que inclogui mesures de seguretat com  treballs en cunetes, talussos, senyalització vertical i horitzontal,  i reforç del camí de vianants perquè tingui més visibilitat a la nit” i ha afegit “la previsió és que els treballs  comencin en breu i que pugi estar enllestit abans de juliol. Només falta comunicar la data d’inici d’obres”.

Un dels punts demanats és millorar l’accessibilitat de la rotonda que hi ha en direcció a Abrera (a l’alçada de l’Escola Puigventós) que tenia una incorporació de vehicles complicada i ara s’habilitarà una incorporació a la rotonda amb més visibilitat.

També es milloraran els accessos a la Mesquita i al  cementiri de Can Singla, aquest amb una incorporació complicada per la pendent pronunciada que té i que ara es farà més progressiva i se senyalitzarà millor l’accés d’entrada i sortida al recinte.

Un altre dels punts destacats dona resposta a una demanda història de la Residència Sant Agustí i dels veïns de la urbanització Les Rubiroles, la petició d’un pas de vianants amb semàfor a l’alçada de la Residència. “Aquest és un projecte que s’ha fet per separat al projecte de millora de la carretera. Té un cost de 43.000 euros, dels quals Diputació subvenciona 30.000 euros, i la resta i el manteniment va a càrrec de l’Ajuntament” ha apuntat Serradó.

Mentre s’executin aquests treballs l’Ajuntament farà el seguiment de totes les actuacions i els avisos corresponents a la ciutadania sobre possibles afectacions.